Wat wil ik? – 5 tips om te doen wat je echt wilt doen | wat wil ik doen

Wat Wil Ik Doen?

Wat wil ik doen? Wanneer jouw leven voor verbetering vatbaar is, als je denkt dat er meer in het leven zit dan er nu voor jou uitkomt, moet je 2 dingen goed voor elkaar hebben:

 1. Weten “wat wil ik doen“?
 2. Weten hoe je het voor elkaar krijgt.

 

Weten Wat Wil Ik Doen?Wat Wil Ik Doen?

Ik denk dat wel 50% van de mensen met de vraag “wat wil ik doen?” in meer of mindere mate bezig is. Velen van ons zijn zo beïnvloed door buitenaf, En vaak met de beste bedoelingen van iedereen hoor, je ouders, leraren, vrienden. Maar het resultaat is vaak dat onze eigen wil ondergesneeuwd is geraakt. Soms zijn we zo gewend aan anderen te denken, wat zij willen, hoe wij ze een plezier kunnen doen. Want als we dat doen dan vinden ze ons lief! Worden we gewaardeerd. En dat klopt ook vaak wel, al zullen sommige mensen ook gebruik van jou goedheid maken.

Dus je moet weer eens helemaal terug naar jezelf, jouw kern. Denk is na “wat wil ik doen?”. Kun je dat nog? Mag je zo egoïstisch van jezelf zijn om te denken? Doe maar eens even. Dat wil niet zeggen dat je meteen egoïstisch moet gaan handelen in alles. Maar wanneer je weet wat jouw eigen keuze zou zijn, heb je tenminste iets om voor te kiezen als je voor een beslissing staat.

Denk er eens goed over na, of volg een Wat Wil Ik Doen workshop

Weten hoe je het voor elkaar krijgt:

Lees de volgende stappen eens rustig door en laat het op je inwerken. Pas ze toe en zie hoe snel je resultaat krijgt.

 1. Vind de moed om regelmatig eens “NEE” te zeggen tegen de dingen die voorbijkomen en eigenlijk niet in lijn liggen met wat jij echt wilt. Je kunt anderen wel blijven plezieren maar vergeet ook vooral jezelf niet! Volg je Passie! Nee zeggen is vaak vreselijk lastig omdat je anderen niet teleur wilt stellen. Maar als je ‘Ja’ zegt tegen je zin in, stel je jezelf teleur. En als je dat te vaak doet raak je steeds verder verwijdert van jou pad.

  Denk eerst; “wat wil ik doen?”.

  Wat wil ik

 2. Neem elke morgen 1 minuut de tijd om de dag te plannen. Maak een lijstje. Dat mag niet te lang zijn. Er mogen alleen de echt belangrijke zaken voor die dag op staan, maximaal 2 of 3. Als het er meer worden heb je een veel te grote kans dat je het niet af kunt maken. En dat voelt niet lekker.
 3. Wanneer je echt iets af wilt maken, zet dan je mobiel uit, en je e-mail. Je kunt je niet voorstellen hoeveel rust dit geeft. Werk eens vol concentratie aan een project zonder je af te laten leiden. Maximaal anderhalf uur werken, dan zeker 10 minuten pauze. Ga even buiten zitten met een kop thee, doe even boodschappen, zolang het maar niets met je project van doen heeft.
 4. Haal eens een paar maal diep adem en concentreer je op de voortgang die je hebt bereikt. Dit geeft je de energie om verder te gaan. Zeker als je de 1e 3 tips al enige tijd zo uitvoert zul je versteld staan van je resultaat. En; je zorg dat je je successen gaat je vieren.
 5. Neem eens een minuutje de tijd om je werkruimte op te ruimen. Klinkt heel simpel, is het ook, maar het doet heel veel. Nu is er weer ruimte om je creativiteit te laten stromen.

Succes!

Heb jij het antwoord op “Wat Wil Ik Doen?”.

Wat wil ik worden? Wat wil ik doen? Wat wil ik doen met mijn relatie? Leef jij vol Passie?

Doe de Wat Wil Ik Doen test via jouw gratis eigen Passie Profiel.

Reactiemogelijkheid is gesloten